top of page

Status pr.17.4


Vi går inn i en periode med bedre og varmere vær, og forventer mye spill på banen.

Før koronasituasjonen var baneåpningen planlagt til 20-25.april. Banen åpnet den 7.april, med to provisoriske greener og hull 3 som par 3 hull, for å gi medlemmene et golftilbud i påsken.


Styret har i styremøte den 16.4 gått igjennom retningslinjene og lovverket for å holde banen og anlegget åpent i koronasituasjonen. Styret mener at de rutinene klubben har er innenfor retningslinjene og lovverket, og kan anlegget kan forbli åpent. Det er derimot viktig at Retningslinjer for å begrense koronasmitte ved bruk av golfanlegg

blir fulgt strengt opp av ansatte, frivillige og medlemmer; og at det informeres godt om egne tiltak som er nødvendig på Bergen Golfklubb. Les alltid på infotavlen ved klubbhuset om oppdateringer på retningslinjer og baneforhold før du spiller på banen. Følg også med på bgk.no og på klubbens Facebookside.


Det er en del gjenstående arbeid på banen, spesielt på de store prosjektene. Det er både styret og de ansattes inntrykk at bortimot alle medlemmene har forståelse for at Bergen Golfklubb også er preget av koronasituasjonen, og at banen ikke kunne være i perfekt tilstand den 7.april. De ansatte har en mer utfordrende hverdag med at skoler/barnehager er stengt; produkter/tjenester fra leverandører er forsinket; og mye dugnadsarbeid er blitt forsinket. Dessuten var det veldig mye frem og tilbake med føringene fra myndighetene ift. golfbanene. Det så lenge ut som banene ikke kunne åpnes før ut på sommeren, men plutselig snudde det og man kunne nærmest åpne på dagen.Vi håper derimot at alt skal være på plass innen utgangen av april, noenlunde til ordinært åpningstidspunkt for banen.


Ytterligere informasjon:


  • Hull 3: dette hullet forblir et par 3 hull inntil vi får det nye sikkerhetsnettet på plass.

  • Hull 5/6: disse hullene vil ha provosoriske greener inntil vanningsanlegget er på plass.

  • Driving rangen /"Nettet" vil forbli stengt for vanlig bruk, men kan brukes til organisert trening/kurs/protimer når instruktør er tilstede. Styret har tatt en gjennomgang av retningslinjene/lovverket rundt koronasituasjonen og har ikke funnet det mulig å holde "nettet" åpent og drifte det forsvarlig innenfor regelverket.

  • Puttinggreenen ved klubbhuset og chippegreenen over vannet er begge åpen. Husk max. 5 personer kan trene samtidig og at man skal holde 2 meter avstand.

  • På hull 4 pågår det anleggsarbeid med en ny vei. Det er satt opp gjerde og nye out-of-bounds markeringer foran dette anleggsområde. Det er svært viktig at denne avgrensningen respekteres av sikkerhetshensyn. Det inkluderer at man ikke går innenfor gjerde for å lete etter baller e.l.

  • Klubbhuset er for øyeblikket bemannet følgende tider: Mandag-Fredag kl. 10-18 og Lørdag-Søndag kl. 9-16. Toalettene/garederobene forblir stengt. Kaffe, brus og sjokolade er til salgs i åpningstidene. Det er mye nye varer i proshopen og vi oppfordrer medlemmene til å støtte klubben med å kjøpe utstyret på Bergen Golfklubb. Det er som vanlig 10% medlemsrabatt på de varene som står i butikken. Til tross for at klubben oppfordrer til kjøp i cafè/proshop, så oppfordrer vi samtidig til å unngå samling av grupper i klubbhuset og utenfor på terrassen. Møt opp på klubben nærmest mulig din starttid og dra igjen fortest mulig etter runden. Hold god avstand om det blir kø når du er ferdig med hull 9 og skal fortsatte på hull 10.

  • Kurs/instruksjon: det er kommet retningslinjer fra NGF på dette og planen er at vi gradvis starter opp med dette. I første omgang blir det Veien til Golf-kurs og protimer. Første Veien til Golf-kurs starter 27.april. Mer informasjon kommer om juniortrening og medlemstreninger.

  • Turneringer/handicaptellende runder: for øyeblikket er dette ikke mulig men det kommer snarlige oppdateringer fra NGF om mulig oppmykning av regelverket på dette.


Lykke til med golfingen og husk retningslinjene for å begrense smitte!

362 views0 comments

Recent Posts

See All

Reduserte åpningstider 18-21.juli

I perioden torsdag 18.juli t.o.m. søndag 21.juli blir det reduserte åpningstider i proshop/klubbhus: Torsdag 18.juli: kl. 10-18 Fredag 19.juli: kl. 10-18 Lørdag 20.juli: kl. 10-17 Søndag 21.juli: kl.1

Comments


bottom of page