top of page

Nytt sikkerhetsnett og endring i bookingreglene


Golfboomen er veldig positiv for golfsporten og for Bergen Golfklubb, men den har også gjort noen av klubbens største utfordringer enda mer synlig.

Banen til Bergen Golfklubb er ekstremt trang og smal, og ligger innimellom veier, gangstier, hus, skoler osv.

Det er flere spillere på banen enn noen gang, og en stor del er nye medlemmer og greenfeespillere med høyt handicap.

Kjennskap til banen og spillerfaring er ekstremt viktig på denne banen skal man kunne spille den på en måte som minimerer muligheten for at baller havner utenfor golfbanen.

Klubben erfarer at sikkerhetsutfordringene med baller som havner utenfor banen har økt betraktelig det siste året, i tillegg til at det er større utfordringer med sikkerheten inne på selve banen, spilletempo og generell etikette.

Nye sikkerhetsnett kan hjelpe på sikkerhetssituasjonen enkelte steder, men det kan ikke løse alle utfordringene.

Med bakgrunn i dette har styret vedtatt å sette opp et nytt sikkerhetsnett på hull 7 og gjøre en del endringer i bookingreglene:

Nytt sikkerhetsnett på hull 7:

Mandag 31.mai påbegynte entreprenør arbeidet med å sette opp et nytt sikkerhetsnett på hull 7. Hensikten med sikkerhetsnettet er å hindre at baller går mot Kalvatræet skole.

Mens arbeidet pågår spilles hull 7/16 som et par 3 hull på 150 meter frem til kl.16.30 på hverdager. Banen er ikke handicaptellende når dette teestedet brukes.

Fra kl.16.30 på hverdager og i helgene brukes det et midlertidig teested like nedenfor det ordinære. Hullet spilles som par 4 og banen er handicaptellende.

Når sikkerhetsnettet er på plass blir hull 7/16 åpent hele dagen fra de ordinære teestedene.

Endring i bookingreglene i Golfbox:

Følgende endringer blir gjort fra 4.juni:


1. Endring av handicap i bookingreglene for gjestespillere/greenfeespillere.


-Gjestespillere/greenfeespillere med hcp 36,0-54 kan kun bookes i flighter hvor det er minst èn spiller som har hcp 35,9 eller lavere (medlem eller gjestespiller/greenfeespiller).

-Gjelder ikke juniorspillere.

-For å booke inn greenfeespillere med hcp 36,0 til 54 sammen med spillere med hcp under 35,9 må man ringe proshopen på tlf. 55199180.

2. Endring av handicapsammensetning i en flight.


-Max. tre spillere med hcp 36,0-54 kan spille i samme flight.

-Summen av handicapet i en flight kan være max.170.

-Det har de siste årene ikke vært noen begrensninger på dette, men klubben har hatt tilsvarende regler tidligere.

-Proshopen han godkjenne at flere enn 3 spillere med hcp 36,0-54 spiller i samme flight og at summen av handicapet overstiger 170 om man spiller på tidspunkter hvor det er få andre spillere på banen.


3. Gjestespillere/greenfeespillere kan nå booke starttider 4 dager fremover i tid, mot tidligere 5 dager. Medlemmer kan booke 7 dager som tidligere.


Styret vil vurdere ytterligere tiltak og justeringer på nåværende retningslinjer utover i sesongen.

161 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page